2011. január 7., péntek

Gesztenyekrémmel töltött palacsinta, forró csokival

Hozzávalók:
60 dkg gesztenyemassza,
25 dkg liszt,
15 dkg kakaópor,
15 dkg cukor,
10 dkg meggybefőtt,
1 liter tej,
1 dl rum,
szódavíz,
4 tojás.
Elkészítése:
A lisztből, a tojásból, a (0,5 liter) tejből és a szódavízből készítsünk palacsintát. A gesztenyemasszát keverjük össze a rummal és a meggybefőttel, és ezzel a masszával töltsük meg a palacsintákat.
A csokiöntethez a kakaóport a maradék tejjel, a cukorral és kevés liszttel főzzük csomómentesre, és öntsük le vele a megtöltött palacsintát.
A tetejét meggydarabokkal díszítsük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése