2011. december 9., péntek

Májfelfújt

Hozzávalók:
25 dkg szárnyasmáj,
2 dkg vaj,
1 fej hagyma,
2 evőkanál tejszín,
1 tojás,
2 dl besamel mártás,
só,
őrölt bors,
1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
Készítsünk besamel mártást, a vajat olvasszuk meg, tegyünk bele egy kanál lisztet, öntsük fel 2 dl tejjel, csomómentesre keverjük el. Miután így elkészültünk a besamel mártással, daráljuk le a májat és a hagymát. Meg kell várni, hogy kihűljön teljesen a besamel mártás, és akkor keverjük össze a ledarált májjal és a hagymával, a zöldpetrezselyemmel, a tejszínnel, és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, és kivajazott kis sütőformákba tegyük bele. Figyeljünk arra, hogy félig öntsük csak a formákat, mert sütés közben megnőnek. Fél órát süssük. Amikor elkészült, borítsuk ki és hagyjuk kihűlni.
Kenyérre vagy pirítósra kenve fogyaszthatjuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése