2011. április 4., hétfő

Korhelyleves

Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta,
10 dkg szalonna,
10 dkg füstölt kolbász,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1/3 db húsleveskocka,
1 db babérlevél,
őrölt bors,
őrölt kömény,
2 dl tejföl,
2 evőkanál fűszerpaprika,
2 evőkanál liszt.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk fel, a fokhagymát reszeljük le vagy zúzzuk össze, a szalonna zsírjában pirítsuk meg, szórjuk meg a fűszerpaprikával, forgassuk bele a savanyú káposztát, a kolbászt, a szalonnát és engedjük fel 1 liter vízzel. Adjuk hozzá a húsleveskocka darabját, az őrölt köményt, az őrölt borsot és fél órát főzzük. Végül a tejfölös habarással sűrűsítsük be.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése