2010. október 31., vasárnap

Zöldséges hússaláta

Hozzávalók:
fél sült csirke,
10 dkg sonka,
10 dkg ecetes uborka,
2 db burgonya,
1 db paprika,
2 db paradicsom,
2 db kemény tojás
Az öntethez:
2 dl olaj,
0,5 dl tejszín,
só, bors,
1 teáskanál mustár,
fél citrom leve,
1 tojássárgája
Elkészítése: 
A recept feltételez maradék sült csirkét, amit kiválóan fel tudunk használni: a vasárnapi ebédből maradt értékes, finom húsból készülhet saláta. Ha a csirkéből egyből hússalátát szeretnénk, akkor a nyers csirkét egyszerűen sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon olajos tepsiben megsütjük. Én alufóliával le szoktam takarni az első 35 percre, és vizet is szoktam alá önteni, végül amikor már átsült, akkor lehet még ropogósra sütni. Kb. egy óra alatt megsül.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, a salátát megmossuk.
Majd minden hozzávalót felvágunk csíkokra, kockákra, tetszés szerint: sült csirke húsát, a sonkát, a burgonyát, ecetes uborkát, a paprikát, paradicsomot, a salátát, kemény tojást. Beletesszük egy nagy salátás tálba.
Az öntethez valókat a tejszín kivételével összeturmixoljuk: tojássárgája, olaj, só, bors, citrom leve, mustár.
Végül hozzáöntjük a tejszínt, majd összekeverjük a salátával. Hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése