2011. március 21., hétfő

Aszalt szilvás-barackos müzliszelet

Hozzávalók:
10 dkg vaj,
0,5 evőkanál szódabikarbóna,
5 dkg méz,
2 dkg napraforgómag,
2 db banán,
2 dkg aszalt szilva,
2 dkg aszalt sárgabarack,
25 dkg zabpehely.
Elkészítése:
A banánt villával törjük össze, a napraforgómagot daráljuk le, az aszalt gyümölcsöket kis darabokra vágjuk fel. Egy edényben a vajat és a mézet keverjük össze, lassú tűzön főzzük egy pár percet, adjuk hozzá a szódabikarbónát, majd a tűzről levéve az összes hozzávalót keverjük bele. Sütőpapírral kibélelt tűzálló edénybe tegyük bele, és egy centis vastagságúra simítsuk el. 20 percet süssük, és miután már kihűlt, akkor szeleteljük fel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése