2011. március 16., szerda

Tengerihal-filé paradicsomos mártásban

Hozzávalók:
4 db fagyasztott tőkehalfilé,
4 db paradicsom,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál szárított bazsalikom,
2 babérlevél,
1 kis szelet citrom,
só,
őrölt bors.
Elkészítése:
Egy edényben 1 liter vizet forraljunk fel, amibe tegyünk citromot, babérlevelet és őrölt borsot. Miután már forr, tegyük bele a halat, és 10 percet főzzük, ennyi idő alatt megpuhul. A víz ekkor már ne forrjon, mert a hal szétfő benne. Közben a hagymát kevés olajon apróra vágva pirítsuk meg, adjuk hozzá a lereszelt vagy összezúzott fokhagymát, majd a felvágott paradicsomot, szórjuk meg a bazsalikommal, és fedő alatt az egészet pároljuk 10 percet, majd végül adjuk hozzá a halat és együtt pár percet főzzük még.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése