2011. március 7., hétfő

Párolt lazacfilé zöldséggel

A lazac olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek az agy növekedését és fejlődését serkentik. A zsíros húsú tengeri halakban olyan, úgynevezett ómega zsírsavak vannak, amelyek nagyon pozitívan befolyásolják az ember szürkeállományát, vagyis fontos része kell, hogy legyen az étrendünknek.
Hozzávalók:
3-4 cm-es lazacfilé, (más hallal is helyettesíthető)
só,
őrölt bors,
1 evőkanál olivaolaj,
1 db kaliforniai paprika,
1 db sárgarépa,
1 db póréhagyma.
Elkészítése:
A halat miután megmostuk és szárazra töröltük, sózzuk, borsozzuk, és olivaolajjal meglocsolt tűzálló edénybe helyezzük bele. A tetejére tegyük rá a felszeletelt zöldségeket, alufóliával takarjuk le és közepes lángon fél órát süssük. Köretnek burgonyát készítsünk, petrezselymes burgonya, vagy burgonypüré kiválóan illik hozzá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése