2011. január 10., hétfő

Ananászos csirkemell

Hozzávalók:
1 doboz ananászkarika,
1 db csirkemell,
15 dkg sajt,
só,
őrölt bors,
liszt,
margarin.
Elkészítése:
A csirkemellet szeletekre vágjuk fel, gyengén klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg a lisztben és egy órára tegyük hűtőbe.
Az ananászkarikákat mindkét oldalán forró margarinon kissé pirítsuk meg, majd ebben a margarinban hirtelen süssük át a hússzeleteket. Egy tűzálló edénybe tegyük bele a húst, szórjunk a tetejére reszelt sajtot, majd ananászkarikákat, végül ismét reszelt sajtot. Az egészet locsoljuk meg a margarinnal. A sütőben közepes lángon úgy süssük meg, hogy a sajt ráolvadjon az ananászkarikákra.
Köretnek rizst, vagy burgonyapürét készíthetünk hozzá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése