2011. január 10., hétfő

Karfiolkrémleves

Hozzávalók:
1 fej karfiol,
5 dkg vaj,
2 db húsleveskocka,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
1 csomag petrezselyem,
10 dkg trappista sajt,
só,
reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve tegyük fel másfél liter vízben főni, amibe tegyünk egy húsleveskockát. A vajból és a lisztből készítsünk világos rántást, amikor a karfiol megpuhult, rántsuk be vele. (Fontos, hogy ne fedő alatt pároljuk a karfiolt.) Miután berántottuk, az egészet turmixoljuk át, majd sózzuk, és reszelt szerecsendióval ízesítsük. A tűzről levéve adjuk hozzá a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet. Tálaláskor reszelt sajttal szórjuk meg.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése