2011. január 5., szerda

Tonhalas táskák

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt,
0,5 teáskanál sütőpor,
só,
10 dkg vaj,
1 tojás,
A töltelékhez:
25 dkg paradicsom,
1 fokhagymagerezd,
3 evőkanál olivaolaj,
só,
csipetnyi cukor,
1 evőkanál liszt,
1 teáskanál paprika,
25 dkg tonhal,
2 db paprika,
olivaolaj.
Elkészítése:
A tésztához valókat 1/8 liter vízzel gyúrjuk össze és pihentessük 1 órát.
A fokhagymát törjük át, vagy reszeljük le, vágjuk fel a paradicsomot apró darabokra. Olajon pirítsuk meg a fokhagymát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a cukrot, pároljuk kb. 10 percet. Hintsük meg liszttel, fűszerezzük paprikával.
A tonhalat szedjük darabokra és adjuk hozzá a paradicsomhoz, együtt főzzük még további 5 percet.
Egy száraz edényben pirítsuk meg a paprikát, húzzuk le a héját és vágjuk fel apró darabokra, majd adjuk hozzá a paradicsomhoz.
A tésztát a pihentetés után sodorjuk ki kb. 4 mm-re, és szórjunk belőle karikákat, tegyünk rá 1-1 evőkanál tölteléket, csukjuk össze a karikát, végül olajban süssük ki.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése