2011. január 12., szerda

Mandulás-csokis félhold

Ezt a receptet egy kedves barátnőmtől kaptam, a családjának nagy kedvence, úgyhogy sokszor készíti  a férjének és a gyerekeinek, azt hiszem minden családnak van ilyen "nagy kedvenc" sütireceptje, ami minden mást leköröz.
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg porcukor,
1 evőkanál kakaópor,
10 dkg vaj,
2 evőkanál tejföl,
4 tojássárgája,
10 dkg finomliszt,
késhegynyi sütőpor.

A töltelékhez:
20 dkg Ráma margarin,
15 dkg porcukor,
25 dkg búzadara,
1 mandula aroma, (zöld színű)

A csokimázhoz:

10 dkg tortabevonó,
2 evőkanál étolaj.

Elkészítése:
A tésztához a porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, tojássárgáját és a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk a fenti masszába. A kivajazott, kilisztezett tepsiben készre sütjük. 
A töltelékhez a felolvasztott, még meleg, de már nem forrásban lévő margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, majd egészen kis láng felett hozzákeverjük a búzadarát és a mandula aromát. Lehúzzuk a tűzről és többször átkeverjük, majd fedő alatt hagyjuk puhulni. A szép zöld masszát kihűlés után kenjük a szintén már kihűlt tésztára.

A csokimázhoz a tortabevonót felolvasztjuk forrásban lévő víz felé helyezett edényben, elkeverjük az étolajjal és bevonjuk vele a szépen elsimított tölteléket. Miután a csokimáz megdermedt, tetszőleges formákat vágunk belőle kis méretű pogácsaszaggatóval.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése