2011. január 21., péntek

Hortobágyi sült gyöngytyúk

Hozzávalók:
1 db gyöngytyúk,
0,75 kg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt tarja,
20 dkg gomba,
só,
őrölt bors,
ételízesítő,
petrezselyem,
majoránna,
olaj.
Elkészítése:
A tyúkokat fűszerezzük be, kevés olajjal és vízzel süssük meg. A ragut úgy készítsük el, hogy a hagymát pirítsuk meg olajon, adjuk hozzá a szeletelt gombát és a tarját, és kb.10 percet süssük közepes lángon. A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk fel és süssük meg olajban, vagy a hússal együtt tepsiben is süthetjük, és tálaljuk fel a hússal és a raguval együtt.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése