2011. január 6., csütörtök

Gesztenyeleves pirított mandulával

Hozzávalók:
30 dkg hámozott gesztenye,
5 dkg pirított mandula,
3 dkg vaj,
2 dkg liszt,
1 liter alaplé,
2 dl tej,
1 dl tejszín,
1 tojás,
só, őrölt fehérbors.

Elkészítése:
A gesztenyét daraboljuk fel, vajon pároljuk meg, szórjuk meg liszttel, engedjük fel a húsleveskockából készített alaplével, vagy ha van készen húslevesünk, akkor abból vegyünk 1 litert. Adjuk hozzá a tejet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel. Majd szitán törjük át az egészet és ismét forraljuk fel. Végül tejszínnel elkevert tojássárgáját is keverjünk hozzá. A tetejét pirított mandulával szórjuk meg.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése