1 db csirkemell,
4 gerezd fokhagyma,
3 db paprika,
2 fej vöröshagyma,
só,
őrölt bors,
majoránna,
tárkony,
petrezselyem,
vaj, vagy olivaolaj.
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk fel és vajon vagy olivaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felszeletelt paprikákat, a majoránnát, a tárkonyt és a szintén apróra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, végül tegyük bele a lereszelt vagy összezúzott fokhagymát, és az egészet lassú tűzön pirítsuk tovább. A csirkemellet filézzük ki és szeleteljük fel, kevés olajon süssük meg és adjuk hozzá a fűszeres keverékhez, majd együtt szintén lassú tűzön főzzük még, hogy az ízek összeérjenek. A csirkemellnek nem kell sok idő, hogy megsüljön, azért célszerű lassú tűzön készíteni ezt az ételt, hogy a fűszerek ne külön-külön legyenek érezhetőek benne, hanem összeérjenek, és egy közös ízt "alkossanak". Köretnek rizs illik hozzá a legjobban, de bármilyen körettel fogyasztható.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése