2011. február 21., hétfő

Csirkemájjal töltött burgonya

Hozzávalók:
8 db burgonya,
8 db csirkemáj,
1 db tojás,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olivaolaj,
só,
őrölt bors,
majoranna,
vaj, vagy margarin.
Elkészítése:
A burgonyát főzzük meg héjában, vágjuk ketté, a közepét kaparjuk ki. Az olajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát, tegyük bele a májat, és borssal, majorannával ízesítsük. A májnál fontos, hogy nem szabad megsózni, csak a legvégén, mert különben fogyaszthatatlanul kemény lesz. Amikor megpuhult, vágjuk fel apróra a májat, keverjük össze a burgonyából az elején kikapart burgonya darabokkal, a tojással és ekkor sózzuk meg. Az így kapott töltelékkel a kivájt burgonyákat töltsük meg, és kivajazott tepsibe egymás mellé sorakoztassuk. A tetejét margarinnal locsoljuk meg, és forró sütőben kb 10 percet pirítsuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése