2011. február 7., hétfő

Zöldborsókrém-leves juhsajttal

Hozzávalók:
1 kg zöldborsó,
30 dkg juhsajt,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
4 dl tej,
3 dl tejszín,
3 tojássárgája,
1 csokor petrezselyem
cukor,
só,
őrölt bors.
Elkészítése:
A zöldborsót vajon pároljuk meg, liszttel szórjuk meg, majd alaplével (vagy vízzel) és a tejjel engedjük fel. Sóval, cukorral ízesítsük, és lassú tűzön főzzük puhára. Turmixoljuk át, majd forraljuk fel ismét és szűrjük át még egyszer. A tejszínt keverjük el a tojássárgájával, adjuk hozzá a leveshez, végül a kockákra vágott és grillezett sajtot.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése