2011. február 15., kedd

Fogas gombamártással és zöldséges galuskával

Hozzávalók:
1,5 kg fogas-filé,
50 dkg liszt,
40 dkg gomba,
25 dkg vaj,
15 dkg paprika,
15 dkg paradicsom,
10 dkg cukkini,
10 dkg vöröshagyma,
2 dkg fűszerpaprika,
3 dl tejföl,
1 dl tejszín,
 5 tojás,
só.
Elkészítése:
A fogast sózzuk meg és vajjal kikent edénybe tegyük bele.
Egy másik edényben a hagymát vajon pároljuk meg, szórjuk meg fűszerpaprikával, keverjük el, majd engedjük fel vízzel. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát, a paradicsomot és a paprikát, majd az egészet sózzuk meg. Pároljuk puhára, ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. A tejfölt a liszttel keverjük el, és sűrűsítsük be a mártást vele, majd öntsük rá a fogasra. Az edényt időnként megrázva (nem kevergetve) lassú tűzön, fedő alatt pároljuk a fogast puhára.
A galuskát készítsük el: a tojásokat a liszttel és a vajjal keverjük ki, és szaggassuk forró sós vízbe bele, majd a főtt galuskát apróra vágott, pirított cukkinivel, paradicsomdarabokkal és friss petrezselyemmel forgassuk össze.
A tálaláskor a halat öntsük le a mártással és adjunk mellé zöldséges galuskát.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése