2010. december 31., péntek

Malacpecsenye

Elérkezett az év utolsó napja, holnap már 2011-et írunk, szeretnék boldog új évet kívánni a főzés határain innen és túl minden olvasónak!
Hozzávalók:
1-1,5 kg malachús,
2 kávéskanál őrölt bors,
1 kávéskanál kömény,
5 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál fűszerkeverék,
1 evőkanál só,
2 evőkanál vaj,
füstölt szalonna,
sör.
Elkészítése:
A húst dörzsöljük be a fűszerekkel és kivajazott tepsibe tegyük bele. Közepes lángon süssük 1-1,5 órát.
A sütés közben a sörbe mártogatott szalonnával kenegessük meg időnként.
Hagymás tört buronyával, sült almával, vagy párolt káposztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése