2010. december 16., csütörtök

Karácsonyi mákos-meggyes béles

Hozzávalók:
10 dkg linzertészta,
10 dkg darált mák,
10 dkg magozott meggy,
3 db tojás,
8 dkg kristálycukor,
1 db vaníliás cukor,
5 dkg pörkölt dióbél,
5 dkg áfonyalekvár,
2 dkg szeletelt mandula,
15 dkg piskótamorzsa.
Elkészítés:
A linzertésztát fél centisre nyújtsuk ki, és 5 percet süssük. Kenjük meg vékonyan áfonyalekvárral, és szórjuk rá a durvára tört dióbelet. A tojássárgáját kristálycukorral, vaníliás cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a mákot, meggyet, piskótamorzsát, végül a keményre felvert tojáshabot. A masszát formában a linzerlapra tegyük és közepes lángon 30 percig készre süssük meg. A tetejét a maradék áfonyalekvárral vonjuk be és szórjuk meg a szeletelt pirított mandulával.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése