2010. december 2., csütörtök

Káposztás pulykapecsenye

Hozzávalók:
1 kg pulykacomb,
1 fej vöröshagyma,
só, őrölt bors,
olivaolaj,
babérlevél,
3/4 kg savanyúkáposzta.
Elkészítése:

A legjobb, ha tisztán húst tudunk venni, de ha erre nincs mód, akkor arra kell figyelni a pulykacombnál, hogy az inakat mindenek előtt húzzuk ki. Lehet csonttal együtt is készíteni, én mindig kifélezem és csak a tiszta húst használom utána fel. (Az 1 kg-os mennyiség csonttal együtt értendő.)
A húst sóval, borssal dörzsöljük be. Forró olajban süssük pirosra, sütés közben adjunk hozzá fél fej vöröshagymát és babérlevelet, majd egy nagy jénai tálba tegyük bele. A savanyúkáposztát mossuk át, majd tegyük rá a pulykacombra. Adjunk még a káposztához egy fél fej vöröshagymát, és lefedve tegyük a sütőbe. Saját levével időnként locsoljuk meg, majd a legvégén 10 percet fedő nélkül is süssük, amikor már teljesen megpuhult, a hús legyen a tetején és így nagy lángon süssük meg ropogósra.
Ebből lehet nagyobb adagot elkészíteni, és akár több napig is enni, amikor nem akarunk a hétvégén több órát a konyhában tölteni, mégis főtt ételt szeretnénk ebédre, érdemes ezzel az étellel próbálkozni. Kiadós, és (nem csak frissen) nagyon finom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése