1 kg pulykacomb,
1 fej vöröshagyma,
só, őrölt bors,
olivaolaj,
babérlevél,
3/4 kg savanyúkáposzta.
Elkészítése:
A legjobb, ha tisztán húst tudunk venni, de ha erre nincs mód, akkor arra kell figyelni a pulykacombnál, hogy az inakat mindenek előtt húzzuk ki. Lehet csonttal együtt is készíteni, én mindig kifélezem és csak a tiszta húst használom utána fel. (Az 1 kg-os mennyiség csonttal együtt értendő.)
A húst sóval, borssal dörzsöljük be. Forró olajban süssük pirosra, sütés közben adjunk hozzá fél fej vöröshagymát és babérlevelet, majd egy nagy jénai tálba tegyük bele. A savanyúkáposztát mossuk át, majd tegyük rá a pulykacombra. Adjunk még a káposztához egy fél fej vöröshagymát, és lefedve tegyük a sütőbe. Saját levével időnként locsoljuk meg, majd a legvégén 10 percet fedő nélkül is süssük, amikor már teljesen megpuhult, a hús legyen a tetején és így nagy lángon süssük meg ropogósra.
Ebből lehet nagyobb adagot elkészíteni, és akár több napig is enni, amikor nem akarunk a hétvégén több órát a konyhában tölteni, mégis főtt ételt szeretnénk ebédre, érdemes ezzel az étellel próbálkozni. Kiadós, és (nem csak frissen) nagyon finom.
Ebből lehet nagyobb adagot elkészíteni, és akár több napig is enni, amikor nem akarunk a hétvégén több órát a konyhában tölteni, mégis főtt ételt szeretnénk ebédre, érdemes ezzel az étellel próbálkozni. Kiadós, és (nem csak frissen) nagyon finom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése