2010. december 19., vasárnap

Tengeri hal gyümölcsmártásban

Hozzávalók:
4 szelet tengeri hal,
20 dkg ribizli,
15 dkg fekete ribizli,
1 evőkanál cukor,
6 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál vörösbor,
csipetnyi mustár,
csipetnyi gyömbér,
citromlé,
só, őrölt bors.
Elkészítése:
A halat sózzuk meg és csepegtessünk rá citromlevet. A ribizlit cukrozzuk meg és főzzük puhára, majd passzírozzuk át egy szitán. A vajat olvasszuk meg, rakjuk bele az evőkanálnyi  lisztet, öntsük fel vörösborral és ribizli péppel, ízesítsük a fűszerekkel, és főzzük még 5 percet.
A halat forgassuk meg a lisztben és süssük meg olajban.
Tegyük egy tányérra a halat, öntsük le a mártással, díszítsük a tetejét néhány szem ribizlivel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése