2010. december 24., péntek

Libapecsenye boros szilvával

Hozzávalók:
1 db liba,
1 fej vöröshagyma,
1 birsalma,
1 db citrom,
1,5 kg aszalt szilva,
1 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
2 dl vörösbor,
1 gerezd fokhagyma,
majoránna,
só,
őrölt fekete bors,
porcukor,
egész fahéj,
szegfűszeg.
Elkészítése:
A libát mossuk jól meg, sózzuk, illetve a belsejét majorannával, borssal fűszerezzük, tegyük bele a fokhagymát, vöröshagymát, a megmosott és a negyedekre vágott birsalmát, és néhány szál petrezselymet. A libát tepsibe tegyük bele, tegyük mellé a megtisztított és szeletekre vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, öntsünk rá kevés vizet és legalább 3 órát süssük. A sütés közben ellenőrizzük, hogy van-e elég víz, ha szükséges, vízzel vagy csontlével pótoljuk.
A megmosott aszalt szilvát cukorral, citrommal, szegfűszeggel és fahéjjal vörösborban fedő alatt 20 percet pároljuk.
A készre sült libát saját szaftjával locsoljuk meg és a vörösborban párolt szilvával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése