2010. december 21., kedd

Citromos süllő

Hozzávalók:
4 db süllőfilé,
2 citrom leve,
só, őrölt bors,
20 dkg liszt,
1 tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
1 evőkanál reszelt citromhéj,
4 evőkanál vagdalt citromfű
4 db citrom.
(majonéz, tartármártás)
Elkészítése:
A halra csepegtessük citromlevet és hagyjuk állni negyed órát. Sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg először a lisztben majd a tojásban. A zsemlemorzsát keverjük össze a lereszelt citromhéjjal és a citromfűvel és ebben is forgassuk meg a halat. A citrom csomagolásán fel van tüntetve, hogy lehet-e felhasználni a héját, ezt mindenképpen nézzük meg, mert lehetséges, hogy nem alkalmas emberi fogyasztásra.
Bő olajban 10 percet süssük. Citromkarikákkal díszítsük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése