2010. december 29., szerda

Libamájjal töltött pulykamell

Hozzávalók:
1,5 kg pulykamell filé,
1 fej vöröshagyma,
1 db libamáj,
vaj,
1 db paprika,
1 db paradicsom,
1-2 evőkanál liszt,
2 dl tejszín,
2,5 dl tejföl,
1 csomag kapor,
só,
édesnemes paprika.
Elkészítése:
A pulykamellet éles késsel szúrjuk fel. A libamájat szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártsuk  bele és kevés vajon pirítsuk meg. A megsütött libamájat a felszúrt pulykamellbe töltsük bele és hústűvel a nyílást zárjuk le. A pulykamellet sózzuk, borsozzuk, mártsuk lisztbe és kevés vajon minden oldalát kevés ideig süssük. A hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg, szórjuk meg a pirospaprikával, végül a csontlével engedjük fel, tegyük bele az elősütött pulykamellet, adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, fedő alatt pároljuk készre. Amikor már megpuhult, szedjük ki a húst. A szafját tejföllel, tejszínnel és liszttel sűrűsítsük be. Forraljuk jól fel, majd passzírozzuk át. A kaport vágjuk apróra és vajon pirítsuk meg, majd keverjük bele a mártásba. A pulykamellet szeleteljük fel és öntsük le a mártással. 
Köretnek burgonya krokettet, rizibizit vagy párolt zöldséget is adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése