2010. december 13., hétfő

Padlizsános rakott pulyka

Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell filé,
1/2 padlizsán,
1 (kisebb) fej vöröshagyma,
2 db kisebb cukkini,
1 db sárgarépa,
1 db piros paprika,
1 db zöld paprika,
1 szál rozmaring,
1 db babérlevél,
1 csapott kávéskanál majoranna,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 pohár fehérbor,
só,
liszt,
olivaolaj.
Elkészítése:
A padlizsánt sózzuk be, 20 percet hagyjuk állni, majd hideg vízzel mossuk le és szárítsuk meg.
A pulykamell filét mossuk meg, kisebb csíkokra szeleteljük fel, és olajban süssük világosbarnára.
Tegyük olajat egy serpenyőbe, és tegyük bele a padlizsánt, állandó kevergetés mellett pirítsuk meg.
Külön serpenyőben pároljuk meg a (megmosott és felszeletelt) hagymát, a cukkinit, a sárgarépát, a paprikákat.
Végül egy edénybe tegyük bele a pulykát, a zöldségeket, a fűszereket, a (lereszelt vagy összezúzott) fokhagymát, a bort, és lefedve kb 45 percig sütőben süssük, amíg az ízek összeérnek.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése