2010. december 22., szerda

Túró Rudi

Hozzávalók:
50 dkg túró,
0,5 dl tejszín,
2-3 evőkanál kekszmorzsa,
5 evőkanál porcukor,
csipetnyi reszelt citromhéj,
10 dkg csokoládé tortabevonó.
Elkészítése:
A túrót a cukorral, a citromhéjjal és a tejszínnel elkeverjük. Adjunk hozzá néhány evőkanál kekszmorzsát, annyit, hogy jól formázható legyen. 1-2 cm átmérőjű rudakat formáljunk belőle és helyezzük rá őket egy rácsra. A csokoládét olvasszuk meg és öntsük le a rudakat vele, vagy a másik variáció az, hogy a rudakat mártsuk bele a csokoládéba. Amikor a csokoládé megdermed rajta, máris fogyasztható. Hűtőbe téve még finomabb, kis idő elteltével az ízek jobban összeérnek.

Bár mindannyian tudjuk, hogy a "pöttyös az igazi" ez nem zavarhat meg bennünket abban, hogy egy kis házi Túró Rudival lepjük meg családunkat.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése