2010. november 4., csütörtök

Gombakrémleves

Hozzávalók:
1/2 kg gomba,
2 fej vöröshagyma,
vaj, vagy olivaolaj,
1 pohár fehérbor,
1 evőkanál liszt,
só, bors,
húsleves kocka.
3-4 szelet kenyér,
10 dkg sajt.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, vajon vagy olivaolajon megpirítjuk.
A gombát megtisztítjuk, felvágjuk és a hagymához hozzáadjuk, 10 percig pároljuk.
A liszttel meghintjük, amikor a liszt már megpuhult, akkor ráönjük a fehérbort.
A húsleves kockát 1 liter vízben megfőzzük (még jobb, ha van készen húsleves, akkor onnan 1 litert mérjünk ki) és öntsük hozzá a gombához.
Közepes lángon 20 percig főzzük.
Végül turmixoljuk össze.
A tetejére pirítós kenyeret tegyünk - közvetlenül a fogyasztás előtt - és hintsük meg sajttal.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése