2010. november 29., hétfő

Fasírt majonézes burgonyával

Hozzávalók:
50 dkg pulyka (vagy másmilyen) darált hús,
2 db tojás,
2 db zsemle, vagy 2 szelet kenyér,
1/2 fej vöröshagyma,
só, őrölt bors,
zsemlemorzsa,
olaj.
A majonézes burgonyához:
1 kg burgonya,
2 tojás sárgája,
2 dl olaj,
pár csepp citromlé,
2 csapott kiskanál mustár,
só,
porcukor,
őrölt bors.
Elkészítése:
A zsemlét vagy kenyeret kevés tejben áztassuk meg annyira, hogy könnyen morzsolható legyen, csavarjuk ki és adjuk hozzá a darált húshoz a megpirított hagymával és a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, és jól dolgozzuk el az egészet. Ízlés szerint apró, vagy nagyobb darabokat formáljunk belőle, forgassuk meg a zsemlemorzsában és olajban süssük ki őket.
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk fel szeletekre, sós vízben főzzük puhára. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána keverjük majd össze a majonézzel.
A majonéz készítésénél fontos, hogy minden alapanyag hideg legyen. A tojássárgákat tegyük bele egy tálba, sózzuk meg. Először csak cseppenként, majd vékony sugárban adjuk hozzá az olajat, keverjük habverővel krémesre. Egyszerre ne sokat adjunk hozzá, mert a majonéz összefuthat tőle. Végül adjuk hozzá a mustárt.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése