2010. november 1., hétfő

Mexikói chilis tésztasaláta füstlivel

Hozzávalók:
8 db füstli,
1 kg mexikói vegyes zöldség,
30 dkg tészta,
1 fej vöröshagyma,
mexikói chilis bab alap (por)
20 dkg sajt,
Elkészítése:
A tésztát és a mexikói vegyes zöldséget is sós vízben kifőzzük. Apróra vágott hagymán megpirítjuk a kis kockákra felvágott füstlit, hozzáadjuk a chilis bab alapot (amit előzőleg felöntünk a szükséges 4 dl vízzel) és állandó kevergetés mellett újraforrástól 3-5 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a tésztát és a zöldséget, röpke pár percet még főzzük.
Tetejére reszelt, vagy kockára vágott sajtot tegyünk.
(Szoktam még tartásmártással is meglocsolni közvetlen fogyasztás előtt, főleg ha másnap esszük, mert ilyenkor a tészta magába szívja az összes szószt, így nem olyan száraz.)
A végén oregánoval szórjuk meg az egészet.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése