Hozzávalók:
8 db füstli,
1 kg mexikói vegyes zöldség,
30 dkg tészta,
1 fej vöröshagyma,
mexikói chilis bab alap (por)
20 dkg sajt,
Elkészítése:
A tésztát és a mexikói vegyes zöldséget is sós vízben kifőzzük. Apróra vágott hagymán megpirítjuk a kis kockákra felvágott füstlit, hozzáadjuk a chilis bab alapot (amit előzőleg felöntünk a szükséges 4 dl vízzel) és állandó kevergetés mellett újraforrástól 3-5 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a tésztát és a zöldséget, röpke pár percet még főzzük.
Tetejére reszelt, vagy kockára vágott sajtot tegyünk.
(Szoktam még tartásmártással is meglocsolni közvetlen fogyasztás előtt, főleg ha másnap esszük, mert ilyenkor a tészta magába szívja az összes szószt, így nem olyan száraz.)
Tetejére reszelt, vagy kockára vágott sajtot tegyünk.
(Szoktam még tartásmártással is meglocsolni közvetlen fogyasztás előtt, főleg ha másnap esszük, mert ilyenkor a tészta magába szívja az összes szószt, így nem olyan száraz.)
A végén oregánoval szórjuk meg az egészet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése