A sárgarépa karotint tartalmaz, nagyon egészséges. Főzéssel és sütéssel csökken a zöldségek, gyümölcsök vitamin-tartalma, ezért ha módunkban áll, érdemes nyersen fogyasztani őket.
Hozzávalók:
8 dl tej,
4 evőkanál reszelt sárgarépa,
1 db reszelt alma,
1 evőkanál méz,
pár csepp citromlé.
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan és hosszan turmixoljuk össze, érdemes a sárgarépát minél kisebb reszelővel lereszelni. Mivel alma és méz is van benne, nem pusztán a sárgarépa ízét fogjuk érezni. C-és B-vitaminokban gazdag, vitamindús italt kapunk!
Egy másik sárgarépaital, amivel vitaminokat juttathatunk be a szervezetünkbe, nem tejes, hanem csipketeás alappal:
Hozzávalók:
6 dl csipketea,
4 evőkanál reszelt sárgarépa,
2 db reszelt alma,
1 evőkanál méz,
pár csepp citromlé.
Elkészítése:
Hozzávalók:
6 dl csipketea,
4 evőkanál reszelt sárgarépa,
2 db reszelt alma,
1 evőkanál méz,
pár csepp citromlé.
Elkészítése:
A hozzávalókat turmixoljuk össze, az előbbi sárgarépaitalnál leírtak szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése