2010. november 16., kedd

Paradicsomos articsóka

Hozzávalók:
8 articsóka,
8 gerezd fokhagyma,
1 kis konzerv paradicsom,
húsleves, (húsleves kockából, vagy kész húslevesből)
1 szál petrezselyem,
oregánó,
1 db citrom, vagy citromlé
só, őrölt bors,
olivaolaj.
Elkészítése:
Az articsókákat megmossuk, a nyeleit vágjuk le, a külső leveleket vegyük le róla. A megmaradt puha levelek végeinek 1/3-át ollóval vágjuk vissza. Amikor megvesszük, számoljunk azzal, hogy kb.70%-át ki fogjuk dobni, a csészelevél alsó része és a lapos vacok a zöldség ehető része.
A virágokat négy részre vágjuk, és áztassuk be citromos vízbe.
Az olivaolajon pirítsuk meg a fokhagymát, és adjuk hozzá a felvágott articsókákat. 10 perc elteltével öntsük bele a sűrített paradicsomot, öntsük fel pár merőkanálnyi húslével, sózzuk, borsozzuk, és 10 percet főzzük.
Ezután szórjuk meg az oregánóval és az apróra vágott petrezselyemmel, és még 10 percet pároljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése