2010. november 9., kedd

Almás csirkemáj fóliában

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, (szív nélkül)
4 db alma,
2 db vöröshagyma,
2 evőkanál olivaolaj,
só, őrölt bors,
1 kiskanál majoránna.
Elkészítése:
A májat alaposan mossuk meg, hogy teljesen megtisztítsuk a vértől. Ha szükséges, egy éjszakát vízben áztassuk. (hűtőben lefedve) 
Az almát mossuk meg, hámozzuk meg, a magházát vájjuk ki, és karikákra vágjuk fel. A vöröshagymát tisztítsuk meg és szintén karikákra vágjuk fel. A májat őrölt borssal és majorannával szórjuk meg.
Alufólia lapokat kenjünk meg olajjal, fektessünk rá almakarikákat, erre helyezzük rá a májakat. Majd borítsuk be a hagyma- és az almakarikákkal.
Ekkor sózzuk meg, csomagoljuk össze az alufóliába és tegyük be a sütőbe. Kb. fél órát süssük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése