2010. november 5., péntek

Töltött padlizsán

Hozzávalók:
6 közepes méretű padlizsán,
30 dkg kolbász,
2 db paradicsom,
2 dl tej,
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 szál petrezselyem,
só, bors,
1 kiskanál cukor,
3 dkg liszt,
vaj, vagy olivaolaj.
Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, belsejüket óvatosan kanállal kivágjuk. Az így kapott héjakat bő olajban megsütjük.
Egy edényben a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott paradicsomokat, majd a szintén apróra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.
Egy másik edényben besamel mártást készítünk: vajat olvasztunk, amin a lisztet megpirítjuk, majd felöntjük tejjel. Amikor sűrűre főztük, hozzáadjuk a paradicsomos mártásunkhoz.
Az így keletkezett mártást összedolgozzuk a padlizsánok húsával és a kolbásszal, ezzel megtöltjük a sült padlizsánokat, sütőbe helyezzük és megsütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése