2010. november 3., szerda

Fokhagymaleves pirított zsemlekockával

Hozzávalók:
4 gerezd fokhagyma,
10 dkg vaj,
só, bors,
1 evőkanál pirospaprika,
2 evőkanál liszt,
1-2 db zsemle.
Elkészítése:
A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A lereszelt fokhagymának sokkal jobban "kijön" az íze, mintha csak összevágnánk, így intenzívebb ízt ad.
A lereszelt fokhagymát vajon közepes lángon megpirítjuk, vigyázzunk, hogy meg ne égjen.
Amikor átsült, akkor adjuk hozzá a lisztet, mintha rántást készítenénk. Itt fontos, hogy ne csak néhány pillanatig tartson, hanem - szintén vigyázva, nehogy megégjen - kb. 3 percig állandó kevergetéssel főzzük, majd adjuk hozzá a pirospaprikát, végül öntsük fel vízzel, sózzuk, csipetnyit borsozzuk. (Ha a liszt hozzáadásakor néhány pillanat után felöntjük vízzel, nem lesz olyan finom.)
10-15 perces főzés után kész is van.
A zsemlét (vagy kenyeret) kis kockákra felvágjuk, vajon (vagy olivaolajon) megpirítjuk, amit csak tálaláskor adunk hozzá a leveshez.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése