2010. november 20., szombat

Spenótos csirkeleves zsemlekockával

A spenótot sok gyerek nem szereti, a szülők pedig próbálják megszerettetni velük, mert nagyon egészséges. Érdemes különböző módon elkészíteni, saláta, leves, töltelék formában "álcázni", mindegyiknél kicsit más az íze. Hátha valamelyik ízleni fog. Magas a karotin-, a C-vitamin, az E-vitamin, a kalcium-és  a magnéziumtartalma.

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell,
30 dkg burgonya,
1 pohár tejföl,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál ovivaolaj, vagy vaj,
2 húsleves-kocka,
1 liter víz,
20 dkg spenót.
A zsemlekockákhoz:
6 szelet kenyér,
olivaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
só.
Elkészítése:
Egy lábasban olivaolajban pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott vagy lereszelt fokhagymát, majd a felszeletelt, csíkokra vágott csirkemellet. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, tegyük bele a burgonyát, a leveskockát és a vizet, és forraljuk fel. Forrás után még 10-15 percet főzzük.
Ezután keverjük bele a tejfölt és a spenótot, és még egyszer forraljuk fel. Ha szükséges, sózzuk meg.
A zsemlekockákhoz a kenyerek héját vágjuk le, és a megmaradt kenyeret egy centis darabokra vágjuk fel. A fokhagymát reszeljük le, vagy zúzzuk össze, keverjük össze az olajjal, a sóval, majd a kenyérdarabokkal. Sütőben világosbarnára süssük meg. Tálaláskor adjuk csak hozzá a leveshez.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése