2010. november 3., szerda

Puncs

Hozzávalók:
1 db nagyobb narancs,
1 db nagyobb citrom,
30 dkg porcukor,
6 db tojássárgája,
3 teás pohár tea,
6 evőkanál rum, vagy puncs eszencia,
(esetleg mazsola)
Elkészítése:
A citromot és a narancsot alaposan mossuk meg, és miután a leírásból meggyőződtünk arról, hogy nem mérgező a héja, reszeljük le.
A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a citrom és narancs lereszelt héját, dolgozzuk jól össze, majd öntsük hozzá a 3 pohár forró teát, valamint a 6 evőkanál rumot (vagy a puncs eszenciát) Keverjük habosra. Hidegen és melegen is fogyasztható, még finomabb, ha teszünk bele a végén mazsolát.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése