2010. november 12., péntek

Sült csirke narancsos-tormás töltelékkel

Hozzávalók:
1 (nagyobb darab) egész csirke,
A töltelékhez:
1 fej hagyma,
10 dkg torma,
10 dkg zsemlemorzsa,
1-2 evőkanál reszelt narancshéj,
1 pohár narancslé
vaj.
A narancsos mártáshoz:
1 pohár víz,
1 kiskanál reszelt narancshéj,
1 csapott evőkanál cukor,
2 húsleves kocka,
3 evőkanál liszt.
Elkészítése:
A töltelékhez egy edényben vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Ezt a lét a tormával, a zsemlemorzsával, a narancshéjjal és a narancslével keverjük össze.
A csirkét mossuk meg, ha szükséges áztassuk be éjszakára egy csipet sóval hideg vízben, hogy ne legyen véres. (Természetesen tegyük hűtőbe.)
Töröljük szárazra, és töltsük meg a töltelékkel. A nyílásokat hústűvel tűzzük meg, és fóliával letakarva egy órát süssük. Amikor megpuhult, akkor süssük fólia nélkül ropogósra.
Az edényből 2 evőkanál pecsenyelevet tegyünk félre a mártáshoz.
A narancsos mártáshoz a 2 evőkanál pecsenyelevet, a vizet, a narancshéjat, a narancslevet, a cukrot és a húsleves kockát egy edényben összekeverjük, és felforraljuk. Állandó kevergetés mellett a liszttel besűrítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése