2010. november 12., péntek

Rántott pulykamell kakukkfüves mártással

Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell filé,
1 tojás,
liszt
2 evőkanál olivaolaj,
20 g vaj,
A kakukkfüves mártáshoz:
2 kávéskanál olaj,
1 fej hagyma,
1/2 pohár tejszín,
1/2 pohár száraz fehérbor,
1 kávéskanál kakukkfű,
1 kávéskanál liszt,
1 kávéskanál víz,
1 húsleves kocka.
Elkészítése:
A húst egy centis szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Olajon megsütjük.
A mártáshoz egy edényben olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a tejszínt, a bort, az összemorzsolt leveskockát és a kakukkfüvet, és lassú tűzön pár percet főzzük. Végül adjuk hozzá a liszt és a víz keverékét, állandó kevergetés mellett forraljuk fel, amíg be nem sűrűsödik.
Tálaláskor
locsoljuk meg a húst a mártással.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése