2010. november 19., péntek

Francia articsóka

Mivel az articsókát a francia konyha nélkülözhetetlen részének definiáltuk, ezért nem zárhatjuk le az articsóka hetet francia articsóka recept nélkül. Ez nagy hiba lenne!
Hozzávalók:
20 db articsóka,
6 szem gyöngyhagyma,
1/2 citrom,
2 db paradicsom,
1 babérlevél,
só, őrölt bors,
olivaolaj,
bazsalikom,
kakukkfű.
Elkészítése:
Az articsókát tisztítsuk meg, (lásd a többi articsóka receptnél) citrommal locsoljuk meg, és egy edényben pirítsuk meg a babérlevéllel és a kakukkfűvel. Pár perc múlva adjuk hozzá a gyöngyhagymákat. Egy másik edényben a paradicsomot kevés olajon pároljuk puhára, amikor az articsóka megpuhult, akkor  adjuk hozzá ezt a paradicsomot, enyhén sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá egy kevés bazsalikomot és fedő alatt még 20 percet főzzük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése