2010. november 11., csütörtök

Rozmaringos-gombás csirke

Hozzávalók:
1 nagyobb darab egész csirke,
1 evőkanál olivaolaj,
só.
A töltelékhez:
15 dkg vaj,
3 db újhagyma apróra vágva,
10 dkg gomba,
1/2 pohár zsemlemorzsa,
1 csapott evőkanál rozmaring, apróra vágva.
Elkészítése:
A töltelékhez egy edényben a vajon pirítsuk meg az apróra vágott újhagymát és a gombát. Állandóan kevergetve pár percet pároljuk. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zsemlemorzsát és a rozmaringot.
A csirkét alaposan mossuk meg, utána kívül-belül töröljük szárazra, sózzuk meg, majd a töltelékkel töltsük meg. A nyílásokat hústűvel tűzzük meg, a lábakat kössük össze. Kenjük meg olajjal és középmeleg sütőben kb egy órát süssük. A sütés elején alufóliával takarjuk le kb 20 percre, majd ropogósra süssük meg.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése