2010. november 6., szombat

Spárgakrémleves

Hozzávalók:
40 dkg spárga,
fél húsleveskocka,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejszín,
só, bors,
vaj,
4 szelet kenyér.
Elkészítése:
A spárgát megtisztítjuk, kemény részeit leszedjük, majd felvágjuk.
A húsleves kockát forrásban lévő vízbe tesszük, pár percet főzzük.
Megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet, majd hozzákeverünk 2-3 merőkanál húslevet. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor forrni kezd, beletesszük a spárgát, és fél órát főzzük.
Turmixoljuk és hozzákeverjük a tejszínt.
A kenyereket kis kockákra felvágjuk, és olivaolajon megpirítjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt tegyük bele a levesbe.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése