2010. november 17., szerda

Articsóka saláta

Hozzávalók:
8-10 db articsóka,
1 közepes zellergumó 1/4 része,
olivaolaj,
só, őrölt bors,
15 dkg parmezán.
Elkészítése:

Az articsókákat mossuk meg, a nyeleit vágjuk le, a külső leveleket vegyük le róla. A megmaradt puha levelek végeinek 1/3-át ollóval vágjuk vissza. Amikor megvesszük, számoljunk azzal, hogy kb.70%-át ki fogjuk dobni, a csészelevél alsó része és a lapos vacok a zöldség ehető része. Áztassuk be citromos vízbe.
Az articsókát forró vízben főzzük meg, (kb. 20-25 perc alatt puha lesz) vágjuk fel és helyezzük rá egy tányérra. A zellergumó annyira különböző méretű lehet, hogy nehéz a hozzávalóknál pontosan meghatározni, mennyi legyen belőle. Számoljunk úgy, hogy a salátában nagyobb arányban legyen benne az articsóka,  kevesebb, mint a fele mennyiségű legyen a zellergumó. Külön edényben, sós vízben a zellergumót is főzzük puhára. A sajtot csíkokra vágjuk fel, és tegyük rá a tányérra. Végül az egészet sóval, borssal szórjuk meg, és olivaolajjal locsoljuk meg.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése