2010. november 21., vasárnap

Csirkés tortellini gombás paradicsommártással

Hozzávalók:
50 dkg csirkés tortellini,
20 dkg parmezán sajt,
25 dkg gomba,
30 dkg sűrített paradicsom, (konzerv)
10 dkg vaj,
1 húsleves kocka,
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem,
2 evőkanál bazsalikom,
só, őrölt bors,
1 fej vöröshagyma,
1/2 pohár víz.
Elkészítése:
A hagymát vajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott gombát. Állandó kevergetés mellett pároljuk puhára, majd a többi hozzávalóval (paradicsompüré, víz, leveskocka, fűszerek, bors) keverjük össze és kb.10 percet főzzük, amíg a mártás enyhén besűrűsödik.
A tortellinit forrásban lévő vízben főzzük puhára.
A mártással öntsük le, és reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése