2010. november 3., szerda

Almás-mézes csirkemell

Hozzávalók:
1 db csirkemell,
3 db alma,
3 evőkanál méz,
olaj, vagy vaj a sütéshez,
1 fej vöröshagyma,
só, bors.
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágva olivaolajon (vagy vajon) süssük meg.
A csirkemellet miután alaposan megmostuk, vágjuk fel csíkokra, és sóval, csipetnyi borssal a hagymán süssük meg. A csirkemellnek nem kell sok idő (a csíkok nagyságától függően 15, maximum 30 perc) ahhoz, hogy rendesen megsüljön, amikor már majdnem készen van, akkor öntsük le a mézzel, és a kis kockákra felvágott almát is adjuk hozzá. Így minden összetevővel együtt még közepes lángon 5 percet süssük. Köretnek rizs a legfinomabb, de ízlés szerint lehet más körettel is készíteni.
Ugyanilyen finom körtével is!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése