2010. november 1., hétfő

Mézes csirkecomb

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só, bors
4-6 evőkanál méz,
olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan öblítsük át vízzel, hogy ne legyenek véresek. Ha ez egy egyszerű lemosással nem elérhető, akkor sós vízben áztassuk egy pár órát.
A hagymát és a fokhagymát reszeljük le apró reszelőn, keverjük össze az olajjal, a sóval és az őrölt borssal. A combokat rakjuk egy tálba bele és ezzel a páclével öntözzük meg, végül öntsük rájuk a mézet, fedjük le a tálat és rajuk a hűtőbe. A legjobb, ha egy egész éjszaka állni hagyjuk, ha nincs annyi idő, akkor legalább egy pár óráig pácolódjon.
Végül egy tepsiben süssük meg, az első fél órában fedjük le a tepsit alufóliával, öntsünk alá pár kanál vizet, majd ha már megpuhult, akkor ropogósra süssük meg. A méz miatt omlós, puha és rendkívül finom lesz.
Köretnek rizs, burgonya, zöldségköret is (tetszés szerint) jó.

Jó étvágyat!


 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése