2010. november 14., vasárnap

Sárgabarackos pulyka fűszeres töltelékkel

Hozzávalók:
0,5 kg pulykarolád,
1 kávéskanál sárgabarackdzsem.
A töltelékhez:
50 g zsemlemorzsa,
0,5 evőkanál (apróra vágott) petrezselyemzöldje,
1 kávéskanál őrölt köménymag,
1 kávéskanál (apróra vágott) kapor,
1 kávéskanál (apróra vágott) rozmaring,
10 g olvasztott vaj,
0,5 evőkanál narancslé.
Elkészítése:

A töltelékhez valókat egy tálban keverjük jól össze.
A pulykaroládot kenjük meg a dzsemmel.
A rolád közepére vágjunk a töltelék számára helyet, ebbe töltsük bele a fűszeres tölteléket.
A roládot 5 centinként kössük át, helyezzük rá a tepsire, öntsünk alá egy kis vizet, középmeleg sütőben kb 45 percet süssük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése